Nieuws
Mien


Nadere uitleg RSS  RSS

Impressie van de jubileumexpositie "Een schilder op reis"
Klik hier voor een foto-impressie van de opening en de geëxposeerde werken van de jubileumexpositie "Een schilder op reis" in Galerie 't Achterhuis in Roermond.


Ludieke solo-expositie: "Een schilder op reis"
Graag wil ik u op de hoogte brengen van een voor mij bijzondere gebeurtenis, namelijk de viering van mijn 30 jarig jubileum als kunstschilder. Dat wil ik doen in de vorm van een ludieke solo expositie "Een schilder op reis" met een hele nieuwe collectie schilderijen!
Daarnaast is het de 10e keer dat ik mijn werken in Galerie 't Achterhuis in de Voorstad van Roermond exposeer. Genoeg redenen dus voor een feestje! En dat wil ik graag samen met u vieren.
Deze expositie gaat pas van start gaat op 30 augustus en loopt t/m 14 september 2014. Ik wil u daar nu alvast attent op maken, zodat u de data in uw agenda kunt noteren. U krijgt over een paar weken een officiële uitnodiging voor deze bijzondere expositie.

De JUBILEUM-EXPOSITIE:
Ik neem u in mijn nieuwe collectie grote en kleinere schilderijen mee op reis. Deze reis voert langs verschillende landen en plaatsen die ik de afgelopen 30 jaar heb bezocht. Het zijn geschilderde impressies (figuratief en abstract) van landen, culturen, historische - en hedendaagse items uit landen als: Egypte, Syrië, Jordanië, Griekenland, Cuba, Japan, Argentinië en Afrika, maar ook beelden uit het verleden zoals het Oude Romeinse Rijk en het oude Egypte.

De opening van mijn expositie vindt plaats op zaterdag 30 augustus. Deze opening wordt muzikaal sfeervol opgeluisterd. Laat u verrassen!
Lees hier de uitnodiging.

Activiteiten in Roermond
In de periode van mijn expositie zijn er nog andere leuke dingen in Roermond te beleven.
Uiteraard ga ik niet voorbij aan vieringen/herdenkingen uit het Roermondse leven, zoals het Heksenjaar en het 40 jarig bestaan van de wijkraad van Voorstad St. Jacob. Deze thema's neem ik ook mee in mijn schilderijen voor deze expositie.

En op 13 en 14 september 2014 is het Open Monumentenweekend met als landelijk thema "Op Reis". Op deze dagen zal de jaarlijkse rondleiding "Rondje Roermond" ook in het teken staan van de herdenking van de Roermondse kunstenaar/glazenier Joep Nicolas (1897-1972).
De rondleiding "Rondje Roermond" zal eindigen in de galerie waar mijn expositie is. Want ook het galeriepand 't Achterhuis met woonhuis van de familie Pijpers behoort tot de prachtige monumenten van Roermond.

Ik hoop dat u de reis naar Roermond onderneemt en dat ik u mag verwelkomen tijdens deze, ook voor mij persoonlijk, hele speciale jubileum-expositie.

Hartelijke groet
Mien Huijskens


Kleintjes in de kunst
Op dinsdag 5 maart 2013 kwam een groep van 14 kleine mensjes (van 2 en 3 jaar oud) een bezoek brengen aan het atelier in Horn. Dit in het kader van hun "Kunstproject" o.l.v. juffrouw Diny Graef van Kinderopvang Bobo. Ze hebben uiteraard ook zelf een paar mooie doeken geschilderd voor in hun klasje. Het was een heel bijzondere ervaring, ook voor mij en de leidsters. Klik hier voor een foto-impressie.


De eerste workshop in het nieuwe atelier in Horn
De eerste workshop in het nieuwe atelier in Horn is een feit. Klik hier voor een foto-impressie.


Mien Huijskens Tegen De Klok
Wie Mien niet heeft kunnen zien in het programma "Tegen De Klok", kan dat nu hier inhalen:Atelier-Galerie Mien Huijskens opent de deuren op de nieuwe locatie
Op 27 januari 2013 opent Atelier-Galerie Mien Huijskens de deuren op de nieuwe locatie: Broekstraat 9 / hoek Laagveld te Horn. De opening zal plaatsvinden tussen 14:00 en 17:00 uur. Lees hier het volledige verhuisbericht.


Workshop met leerlingen van de Lambertusschool, Swalmen
Op 19 november 2012 gaf Mien Huijskens een workshop aan 29 leerlingen van de Lambertusschool in Swalmen. Klik hier voor een foto-impressie van deze geslaagde workshop.


Atelier-Galerie Mien Huijskens gaat verhuizen
Atelier-Galerie Mien Huijskens Swalmen gaat per 1 januari 2013 verhuizen naar een nieuwe locatie in Horn!! De wens was al lang om het atelier en de galerie dichter bij huis te hebben en dat is gelukt. Na de feestdagen gaat dat gebeuren. Voordat het zover is zal op de huidige locatie nog een verhuis-expositie plaatsvinden, waarbij de collectie werken in het atelier tegen speciale prijzen wordt aangeboden. De expositie is te zien op zondag 16 december, zondag 23 december en 26 december 2012 van 13:00 tot 17:00 uur. Uiteraard kunt u na een telefonische afspraak ook op andere dagen terecht. Meer informatie over de nieuwe locatie kunt u t.z.t. verwachten op deze site.


Interview bij RTVRoermond
Op 12 en 13 mei 2012 wordt op RTVRoermond een interview met Mien Huijskens uitgezonden in de rubriek "Tegen de Klok". Een gast, 5 dilemma's in 7 minuten!


Een expositie brengt mensen samen...
Tijdens de expositie van werken van Mien in galerie 't Achterhuis te Roermond in september 2011, verzocht een bruidspaar om daar hun huwelijksfoto's te mogen maken. Dit verzoek werd ingewilligd, zoals hier te zien is.

BruidspaarBruidspaarBruidspaarBruidspaar


Interview van Peter Hamans met Mien Huijskens
In het najaar van 2010 werd Mien Huijskens geïnterviewd door journalist Peter Hamans. Het interview werd gepubliceerd in "Typisch Roermond", een bijlage van weekblad "De Trompetter". Klik hier om het interview te lezen.


Foto-impressie uitreiking De Roermondse Ondernemers Prijs 2010
Op 18-01-2010 vond de uitreiking plaats van De Roermondse OndernemersPrijs 2010. Voor een foto-impressie van dit evenement waarbij 3 werken van Mien Huijskens aan prijswinnaars uitgereikt werden, klik hier.


Opdracht voor De Roermonds Ondernemers Prijs
Roermond heeft recentelijk een prestigieuze jaarlijkse Ondernemersprijs in het leven geroepen, De Roermondse Ondernemers Prijs, voor het eerst uit te reiken op 18 januari 2010 voor de Ondernemer va het jaar 2010. De winnaar ontvangt een uniek kunstwerk. Mien Huijskens heeft de opdracht gekregen om het kunstwerk voor deze eerste uitreiking van deze prijs te maken.


Laatste wijziging:  26-10-2015
Copyright İ 2006 - 2019 Mien Huijskens / Theo Solberg. Alle rechten voorbehouden.